banner fiskars2

Vpis

52. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije

 Dobitnik zlate plakete na 52. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, Tai Kmetič. Foto: osebni arhiv. Dobitnik zlate plakete na 52. Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, Tai Kmetič. Foto: osebni arhiv.

Od 27. februarja do 25. marca  2023  je potekalo 52. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije. Tekmovanja se udeležijo mladi, izjemno perspektivni glasbeniki iz vse Slovenije. Tokrat so lenarško glasbeno šolo, podružnico Konservatorija za glasbo in balet Maribor, zastopali učenci naslednjih disciplin:
V disciplini tolkala je Jakob Lorber v kategoriji 1. a prejel srebrno plaketo, Tai Kmetič pa v kategoriji 1.c zlato plaketo. Mentorica obeh učencev je prof. Tajana Novak, pri klavirju pa ju je spremljala prof. Zala Čuček Rojs. Matic Veronik je svoje znanje in talent izkazal v 1. a kategoriji, disciplina trobenta in prejel bronasto priznanje. Mentor je prof. Simon Štelcer, s klavirsko spremljavo pa je tekmovalca podprla prof. Zala Čuček Rojs. V disciplini kitarski duo, v 1. a kategoriji sta se pomerila Pia Črnčec in Vid Lavrenčič pod mentorstvom Bogdana Štabuca in prejela srebrno plaketo. Ponosni smo na odlične dosežke, ki jih dosegajo naši učenci in njihovi mentorji, vsem prejemnicam in prejemnikom plaket pa čestitamo za uspeh.

Irena Košmerl Leš

Nazadnje urejeno: sobota, 11 marec 2023 17:51