banner fiskars2

Vpis

Osrednja proslava v Trnovski vasi z medgeneracijskim pečatom

Foto: Aleksandra Kukovec Foto: Aleksandra Kukovec

Otroci, mladi in odrasli so po dveh letih s skupnimi močmi pripravili raznolik program osrednje proslave ob kulturnem prazniku v Trnovski vasi.

Kulturno društvo Trnovska vas je po dveh letih ob podpori občine pripravilo program kulturnega dogodka, ki so ga v torek, 7. februarja, izvedli v večnamenski dvorani. Dokaz, da so domačini pogrešali dogajanje na domačem odru v preteklem obdobju, je bila skoraj polna dvorana.

»Vesel sem, da smo se zbrali in tako podprli delo našega kulturnega društva in naših otrok. Naj bo tako še naprej.« je povzel župan Občine Trnovska vas, Alojz Benko.

Ob nastopih sodelujočih se je skozi vezno besedilo razkrivala življenjska zgodba Franceta Prešerna. Na klavir je zaigrala Živa Lukman, zapela sta osnovnošolca Klara Muršec in Nick Horvat, Majda Drumlič je prebrala sonet Apel in čevljar, osnovnošolec Jure Krajnc je doživeto predstavil Povodnega moža v celoti na pamet, Ema Žugman je prebrala pesem Kam?, proslavo je zaključila flavtistka Urška Fridl. Z deklamacijo Zdravljice v celoti so se predstavili učenci 2. razreda Podružnične osnovne šole Trnovska vas.

Himno je zapela predsednica Kulturnega društva Trnovska vas, Valentina Muršec, ki se je ob koncu prireditve zahvalila vsem sodelujočim. Dogodek je povezovala Aleksandra Papež.

Nazadnje urejeno: sobota, 11 februar 2023 09:35