banner fiskars2

Vpis

Beer Pong turnir v Trnovski vasi z rekordno udeležbo

Foto: David Majcen Foto: David Majcen

Večer izjemno priljubljene družabne igre zadnjega obdobja so na zadnjo soboto v januarju pripravili v Trnovski vasi. Člani Športnega društva Kenguru so letos ponovno organizirali Beer Pong turnir. Letos beležijo rekordno udeležbo!

»Beer Pong turnir smo pripravili četrtič, saj nas je dve leti pred tem grobo prekinila epidemija, pa vendar nismo pričakovali toliko ekip in obiskovalcev, čeprav smo se s samo promocijo dogodka zelo trudili. Ekipe so prišle iz domačega okolja seveda, pa tudi iz območja Haloz, Jurovskega Dola, Juršincev in še bi lahko naštevali.« pove Vid Murko, predsednik Športnega društva Kenguru.

V večnamenski dvorani v Trnovski vasi so v soboto, 28. januarja, izvedli večer priljubljene igre, ki se največkrat igra v dvojicah in tako je bilo tudi tokrat.

»Tekmovalo je 58 dvojic, prav toliko kot tekmovalcev pa je bilo tudi gledalcev oz. navijačev. Ocenjujemo, da se je zbralo preko 200 ljudi.« še opiše Murko.

Namen igre je z majhno žogico zadeti nasprotnikove (plastične) kozarce z manjšo količino piva, saj poraženec izpije vsebino kozarca, v katerega je padla žogica in na koncu poražena ekipa izpije še vse preostale kozarce. Igralci so razvili več različic igre, lahko se jo igra tudi z več člani ekip ali posameznik proti posamezniku.

beer pong naslovna p Tekmovalci v akciji. Foto: David Majcen

Na turnirju v dvojicah so se najbolje odrezale naslednje ekipe: Podünca iz Juršincev, Blackjack in Geliptera. Pripravili pa so tudi turnir med lokalnimi društvi, na katerem so sodelovala naslednja društva: PGD Biš, KMN Trnovska vas, Društvo kurentov Trnovska vas, Strelsko društvo Trnovska vas, turistično društvo, Bolfenško društvo ljubiteljev stare tehnike Trnovska vas, Društvo za ohranjanje starih običajev Ločič in Športno društvo Kenguru. Med društvi je najbolj natančno ciljala ekipa Turističnega društva Trnovska vas, ki sta jo zastopala Ervin Nedeljko in Ivan Majcen.

Za dobro vzdušje sta z glasbo poskrbela DJ Vučjak in DJ Blaze.

Nazadnje urejeno: sreda, 01 februar 2023 07:36