banner fiskars2

Vpis

Aktivno tudi v tretjem življenjskem obdobju

Namen srečanj, je v prvi vrsti ohranjati fizično kondicijo, saj razgibano telo boljše funkcionira in tudi počutimo se bolje. Foto: arhiv društva Namen srečanj, je v prvi vrsti ohranjati fizično kondicijo, saj razgibano telo boljše funkcionira in tudi počutimo se bolje. Foto: arhiv društva

Dokazano je, da redna telesna dejavnost zelo pozitivno vpliva na kakovost našega življenja. Zdrav način življenja s športom pa je seveda izredno pomemben tudi v poznejših, zrelejših letih, saj pomaga pri ohranjanju samostojnosti tudi v pozni starosti. Društvo upokojencev Sveti Jurij v Slovenskih goricah ima pod okriljem tudi športno sekcijo, ki jo vodi upokojena učiteljica športne vzgoje Cvetka Škrlec. Vsak prvi torek v mesecu organizirajo pohod po občini, proti Lenartu ali Sveti Ani, vsak petek pa ob 17.30 v telovadnici osnovne šole razgibajo telo, po telovadbi pa se običajno odpravijo še na skodelico čaja in klepet. »Razgibalne vaje so prilagojene za starejše, tako da niso preveč naporne. Gre za kombinacijo več različnih tehnik, od pilatesa do joge itd. Seveda se nam na vajah in pohodih pridružijo tudi mlajše generacije, tako da nismo strogo omejeni le na starejšo populacijo,« pojasnjuje Cvetka, ki poskrbi, da so pohodi zanimivi, telovadba pa sproščujoča.

Pohodi se tudi prilagajajo glede na letne čase – pozimi so malce krajši, trasa pa poteka večinoma po asfaltiranih poteh. Namen srečanj, ki se jih vsakokrat udeleži okoli petnajst ljudi, je v prvi vrsti ohranjati fizično kondicijo, saj razgibano telo boljše funkcionira in tudi počutimo se bolje. Pomembna pa sta tudi druženje in pogovor, ki se ustvarjata na teh srečanjih, saj si udeleženci lahko izmenjujejo ideje in predloge ter si tudi zaupajo težave, ki jih pestijo. Dobrodošli so prav vsi, ki bi jih takšno druženje zanimalo.

Nazadnje urejeno: torek, 31 januar 2023 17:53