banner fiskars2

Vpis

120 let gostilne pri Sveti Ani

V Gostilni Eder se vedno znova srečamo s čim novim – mnogo ustvarjalnih idej prispeva Jan, sin Natalije in Marjana, ki v gostišče vnese mladostno energijo in izvirnost. Foto: osebni arhiv V Gostilni Eder se vedno znova srečamo s čim novim – mnogo ustvarjalnih idej prispeva Jan, sin Natalije in Marjana, ki v gostišče vnese mladostno energijo in izvirnost. Foto: osebni arhiv

Pri Sveti Ani stoji gostilna s 120-letno tradicijo, od tega je 50 let v lasti družine Eder. V mesecu decembru so obeležili 50-letnico delovanja, in sicer v krogu prijateljev, povabljenih gostov ter sedanjih in nekdanjih zaposlenih.

V ospredju praznovanja so vsekakor bili gostitelji: prva lastnika Marija in Milan Eder ter njuna naslednika, hči Natalija in zet Marjan Kramberger z otroki. V Gostilni Eder se vedno znova srečamo s čim novim – mnogo ustvarjalnih idej prispeva Jan, sin Natalije in Marjana, ki v gostišče vnese mladostno energijo in izvirnost.

Gostilna Eder se trudi združevati tradicijo in domačnost ter vključiti moderno kulinariko. Dobrote njihove raznolike kuhinje so posebne, drugačne in presenetijo prav vsakega.

Podoba same gostilne se je skozi leta spreminjala, a temelji ostajajo nespremenjeni. Skozi leta so dogradili večnamensko dvorano. Ta se večinoma uporablja za zaključena praznovanja in sprejme do 150 gostov, ki jih zaposleni prijazno in dobro postrežejo. Edrovi so prenovili tudi veliko zunanjo teraso, s katere vidimo čudovite Slovenske gorice in razgled seže vse tja do Pohorja. Terasa najbolj živi v poletnih mesecih, ko lahko ob petkih in sobotah uživamo v vrhunski kulinariki po načinu »all you can eat«.

Družina Eder ima tudi tri vinograde in prideluje vina različnih sort. V zadnjih letih pa so se specializirali še v pridelovanju penin, ki zrcalijo slovenskogoriško sonce, žlahtnost in razgibanost okusov.

Glede na prijetno druženje ob 50-letnici in vse preteklo delovanje ni dvoma o uspešnem nadaljnjem obratovanju in zadovoljstvu mnogih prihodnjih gostov. Na naslednjih 50!

Nazadnje urejeno: torek, 31 januar 2023 17:53