banner fiskars2

Vpis

Gasilci imajo polne roke dela

Foto: PGD Vitomarci Foto: PGD Vitomarci

V zadnjih dveh dneh so bili gasilci na območju Slovenskih goric večkrat pozvani k posredovanju.

V času večjega dogodka »poplave meteornih vod« so po en dogodek zabeležili v Občini Lenart in Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje Maribor. Včeraj, 23. januarja, so oboji omenjeni gasilci posredovali ter izčrpali meteorno vodo iz objekta.

Prav tako včeraj, nekaj minut pred tretjo uro popoldan, so se v naselju Biš, občina Trnovska vas, vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Biš in PGD Vitomarci so počakali, da se je dimnik ohladil, nato pa prostor pregledali s termovizijsko kamero. Lastniku so kurjenje odsvetovali do prihoda dimnikarske službe.

bis pgd 1p Foto: PGD Vitomarci

Danes, 24. januarja, pa so sredi noči ob 0.48 uri gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, natančneje v naselju Hvaletinci. PGD Biš, katerim so dan prej na pomoč priskočili gasilci PGD Vitomarci, so tako hitro vrnili uslugo in na pomoč priskočili sosedom. Skupaj so požar pogasili, prezračili prostore, s termovizijsko kamero pregledali dimnik ter stanovalcem odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

andraz pgd 2p Foto: PGD Vitomarci

Nazadnje urejeno: torek, 24 januar 2023 08:18