banner fiskars2

Vpis

Božično zgodbo bodo ponovili še to nedeljo

Božična zgodba v Trnovski vasi. Foto: Valerija Muršec Božična zgodba v Trnovski vasi. Foto: Valerija Muršec

Domačin, organist in zborovodja, Ludvik Krajnc je s pomočjo pevcev, otrok in članov domačega kulturnega društva pripravil božično zgodbo.

Prvič so jo izvedli pred polnočno sveto mašo v cerkvi sv. Bolfenka v Trnovski vasi, to nedeljo, 8. januarja, pa jo bodo ob 10. uri ponovili v cerkvi sv. Urbana v Destrniku. Božični čas v koledarju katoliške cerkve traja do 2. februarja, praznika Jezusovega darovanja v templju oz. svečnice.

Scenarij božične zgodbe je v celoti pripravil prej omenjeni Ludvik Krajnc, ki je ob podpori Kulturnega društva Trnovska vas ter sodelujočih poskrbel tudi za oblačila, ki so poskrbela za pristno doživetje. Gre za zgodbo Jezusovega rojstva, ki jo sodelujoči pripovedujejo skozi izbrane pesmi, katere v celoto poveže vezna beseda. Solistki sta bili Doroteja Pukšič, ki je zelo srčno odigrala vlogo Marije ter Valentina Muršec, članica cerkvenega pevskega zbora in predsednica kulturnega društva.

Sodelovali so člani Turističnega društva Trnovska vas, peli so člani cerkvenega pevskega zbora sv. Bolfenka, Vokalna skupina Simfonija pod vodstvom Janka Krajnca, domačini posamezniki, angele so odigrali otroci. S flavto je petje pospremila Urška Fridl, z orglami pa Aleksandra Papež. Zbor je vodil Ludvik Krajnc.

»To ni samo božična zgodba, to je čudež! In res me veseli, da smo zgodbo lahko prikazali pred nabito polno domačo cerkvijo.« je bil jasen Ludvik, ki je skupaj s svojo družino za vse sodelujoče v zahvalo pripravil tudi praznično pozornost. V cerkvi sv. Bolfenka pa je pripravil tudi zelo izvirno postavitev velikih jaslic.

Ludviku in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k doživeti božični zgodbi je hvaležnost ob koncu maše izrazil tudi domači župnik, Jože Škofič ter povabil k ponovnemu ogledu na Destrniku.

Nazadnje urejeno: petek, 06 januar 2023 07:50