banner fiskars2

Vpis

Božično - novoletne prireditve v Občini Lenart

Občina Lenart tudi letos pripravlja bogat in raznolik program božično – novoletnih prireditev.

Glavni dogodki se bodo zvrstili ob petkih in sobotah, ko bo na Trgu osvoboditve potekal božično – novoletni sejem. Obiskovalci bodo lahko poskusili praznične izdelke in dobrote, najmlajše bodo razveselile različne predstave in prihodi dobrih mož, za glasbeno zabavo pa bodo poskrbeli Karneval Band, Klapovühi in glasbeni skupini Pika na i ter Štrom.

Tekom veselega decembra bo moč obiskati več glasbenih – koncert citrarke Urške Sajovic in baletni večer učencev baletne šole Lenart, plesnih – letni koncert folklorne skupine KD Sv. Ana z gosti, božično rajanje plesnega in mažoretnega kluba Lenart in nastop učencev Glasbene šole Lenart ter kulturnih prireditev – odprtje razstave Onstran svetlobe in predstava Mišelovka.

Za otroke v Knjižnici Lenart pripravljajo dve praznični pravljični sredi, v Kulturnem domu Voličina pa dve predstavi z naslovom Živalski ringaraja in Najlepše darilo.
V torek, 20. decembra, Osnovna šola Voličina pripravlja proslavo pred dnevom samostojnosti in božično-novoletnimi prazniki, učenci in delavci Osnovne šole Lenart pa božični koncert.

Na predbožični večer bodo, kot vsako leto, v cerkvi Sv. Lenarta in Sv. Ruperta potekale polnočnice. Na božič bo Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart z glasbo napolnil Športno dvorano.

Dogodki se bodo zaključili s silvestrovanjem na Trgu osvoboditve, kjer bodo za dobro glasbo in vzdušje poskrbeli Srčni Muzikanti.

bozicno novoletni program1

Nazadnje urejeno: četrtek, 24 november 2022 15:08