banner fiskars2

Vpis

Novinarju Ivu Štandekerju posmrtno podelili naziv častni občan Občine Pesnica

V sredo, 22. junija je v počastitev občinskega praznika v Večnamenskem centru Pesnica potekala osrednja slovesnost s kulturnim programom na kateri so podelili priznanja Občine Pesnica. V Sarajevu tragično preminuli novinar Mladine, Ivo Štandeker (1961-1992) je bil ob tej priložnosti posmrtno imenovan za častnega občana za izjemen prispevek s področja novinarstva in za poročanje v času vojne za neodvisnost Slovenije.

Ob tem so bile podeljene še ostala priznanja Občine Pesnica.

Zlati grb občine sta prejela ljubiteljska fotografka in dopisnica številnih časopisov Anita Kirbiš (za pomemben prispevek k ugledu in prepoznavnosti Občine Pesnica) ter vinar iz Dragučove  Bojan Protner (za dolgoletno aktivno delo v organih Krajevne skupnosti Pernica ter delo v društvih).

Priznanje Občine Pesnica so dobili Veronika Frajzman (za uspešno predsedovanje Krajevni organizaciji Rdečega križa Pesnica ter nesebično pomoč pri blaženju socialnih stisk občanov), Mirko Kurnik (za dolgoletno uspešno delo  v Krajevni organizaciji Rdečega križa Jarenina ter aktivno delo v kraju), Jože Frajzman (za prispevek k razvoju turizma in prepoznavnosti Občine Pesnica ter aktivno delo v kraju) ter Moto klub Perniški asi (za aktivno delovanje v kraju in ozaveščanje mladih o varni vožnji).

Na prireditvi so podelili še županova priznanja in priznanja Krajevne skupnosti Pesnica pri Mariboru.

Matjaž Partljič

Nazadnje urejeno: petek, 24 junij 2022 14:07