banner fiskars2

Vpis

Inkluzijski pohod na Plački stolp

Foto: arhiv SVZ Hrastovec Foto: arhiv SVZ Hrastovec

Izmed mnogoterih aktivnosti, ki jih v SVZ Hrastovec nudijo v okviru aktivnega preživljanja prostega časa je tudi spodbujanje pohodništva. Marsikomu je želja stopiti na vrh gore ali vsaj na vrh večjega hriba. Z namenom, da stanovalcem zavoda uresničijo to željo, so se priključili akciji »inPlaninec«, je sporočila Tadeja Bohak, strokovna vodja. Gre za akcijo Gibalno ovirani gore osvajajo – GOGO 2022, v okviru odbora inPlaninec PZS. Akcija povezuje invalidske in humanitarne organizacije, krepi solidarnost, medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo ter promovira skrb za naravo. Inkluzijski pohod poteka že tretje leto zapored pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Tako je v četrtek, 14. aprila, potekal prvi inkluzijski pohod na Plački stolp, na katerem so udeleženci lahko občudovali čudovito panoramo, ki je segala daleč naokrog.
Del tega dogodka, je bilo tudi deset stanovalcev SVZ Hrastovec. Vsak je v svojem tempu in na svoj način prehodil pot ter razširil svoje prijateljske vezi z ostalimi udeleženci.

Nazadnje urejeno: sreda, 20 april 2022 12:09